Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.07.2007 12:11 - Интересни подробности за младия талант Методи Ананиев
Автор: metodiananiev Категория: Спорт   
Прочетен: 4978 Коментари: 7 Гласове:
0

Последна промяна: 12.07.2007 12:18


източници: Стефан Августинов, "7 дни спорт" и www.
sportal.bg03 юли 2007 

image  

В последните дни двама български волейболисти бяха спрягани за трансфер в италианския клуб Монтекиари. По ирония на съдбата това са най-опитният в националния отбор Пламен Константинов и най-новият в тима Методи Ананиев. Гибона вече подписа с Ирaклис в Гърция. Но ако посрещачът на Левски-Сиконко премине в тима на легендарния треньор Хулио Веласко, той ще реализира българската волейболна мечта.
Методи Ананиев е само на 21 години. Малко волейболисти на неговата възраст са имали възможността да играят в голям клуб, воден от голям треньор. Мечката от Левски има този шанс. Момчето от село Подгумер е може би най-скромният волейболист в представителния отбор. Хубавото е, че късметът му работи.


С автобуса до София
Методи е студент II курс в НСА, вече е звезда, но още си живее на село. Като юноша пътува всеки ден с автобус до столицата. Сутрин тренира, следобед спи в зала "Сиконко", а след вечерното занимание отново се прибира в Подгумер. Днес Ананиев не е изоставил този навик. Макар и вече шофьор, двуметровият посрещач паркира сутрин ладата пред волейболната зала в квартал Люлин, а вечер поема по обратния път към своето село.

image

От Монтана до финалите на Световната лига

За първи път попада в мъжкия тим с идването на Мартин Стоев в Левски Сиконко. Преди две години обаче треньорът решава, че 19-годишният исполин все още не е готов. И го праща в Монтана, във втора дивизия. За следващия сезон Ананиев вече е доказал, че има място в отбора. Определен е и постът, на който ще играе. Когато Левски Сиконко приключва участието си в Шампионската лига, клубът се разделя с някои от основните си играчи. Тогава удря часът на Методи. 
"Талантът му заблестя, когато ръководството на клуба пусна Тодор Алексиев в чужбина. Тошко беше основният играч на този пост и го засенчваше като самочувствие и като качество", разкрива треньорът Мартин Стоев.
Мечката обича играта и е готов да изтърпи всичко, но да дочака своя миг. И той идва. Мартин Стоев го взема в разширения състав на националния отбор. След почивката, която получиха капитанът Пламен Константинов и звездата Матей Казийски, вратичката се отваря и за момчето от село Подгумер. Макар и да няма още самочувствие, той игра във всички 12 мача от предварителната група. В повече от половината беше титуляр.

Страхотен усет в посрещането

Специалистите сравняват Методи Ананиев с бившия национал Борислав Кьосев. Посрещането му обаче е още по-добро - добавя Мартин Стоев. Именно усетът и постановката на ръцете правят Ананиев предпочитан играч. Защитата не е най-силното качество на повечето български волейболисти, но при Мечката не е така.

image

Трансфер в името на националния

Една от причините ръководството на Левски Сиконко да пусне Ананиев в чужбина е възможността неговите качества да се доразвият в Италия. В по-силен шампионат и с треньор като Веласко Ананиев може да стигне върховете на световния волейбол, смятат шефовете на федерацията. Отсега се вижда, че момчето от Подгумер ще бъде следващият лидер на националния отбор. Докато България ражда такива играчи, трябва да сме спокойни за бъдещето на волейбола, коментират специалисти.
Пълен аскет е, не пие и не пуши
Методи е скромно и добро момче, твърдят тези, които го познават. За разлика от много волейболисти на своята възраст не пие алкохол и не пуши цигари, не го влекат и заведенията. Концентрира се върху волейбола и върху собственото си развитие. След като изкара някой лев в Световната лига, го вложи в компютри.




Тагове:   методи,   талант,   младия,


Гласувай:
0



Следващ постинг

1. анонимен - :)
12.07.2007 23:33
Невероятен е.Харесвам го от както играе в Левски сиконко,направи ми мн добро впечатление.Доказа че има място за него в националния отбор.Пожелавам му успех.Сладур {}
цитирай
2. анонимен - BRAVO NA METODI!!!
13.07.2007 09:22
Pozdravqvam Me4kata za neveroqtnoto mu predstavqne v Svetovnata liga!Toi e prekrasen 4ovek i strahoten voleibolist!Pojelavam mu mnogo zdrave,za da moje da presledva me4tite si i da radva voleibolnite fenove v B-q s igrata si!
BLAGODARQ na tozi,koito e napravil tozi sait!Mnogo bih se radvala,ako nqkoi den se napravqt takiva saitove i na drugi voleibolisti!:)
USPEH NA NA6ITE MOM4ETA!ZNAITE,4E KAKVOTO I DA STAVA NIE,FENOVETE VI,SME S VAS!!!
Ot Eli (Varna)
цитирай
3. анонимен - Очаква го блестящо бъдеще
13.07.2007 14:34
Пожелавам му единствено здраве!
Другите неща ще ги смачка с времето!
Скоро ще стъпи на земята и ще го очакват още повече успехи!
Дано се съхрани като достоен и ценен човек,какъвто го познавам!
Няма как да не изпита човек гордост и задоволство , от това което вижда от него на игрището!
България е късметлийка с волейбола!Все кадърни състезатели!
Успех, момчета!Цяла БГ е с вас!
цитирай
4. hrisi1702 - Мето Ананиев
15.07.2007 21:27
Мето, успех! Желая ти всичко анй- хубаво, много здраве и успехи във волейбола!!!!!!!!!
цитирай
5. анонимен - написаното ме заинтригува
16.07.2007 22:24
Очевидно е, че Ананиев е доста скромен. Трябва му малко самочувствие, защото в Италия няма да има никакви реверанси. Хареса ми увереността му срещу Бразилия. в интерес на истината очаквах, че след като първия път не успя да завърши успешно атаката за 15 точка в 5 гейм, ще се вдърви. Той обаче се справи- БРАВО!
цитирай
6. desinkata - Браво
03.08.2007 16:25
Той е от малкото ни таланти,който постигна много за толкова малко време.Очевидно всичко което прави го прави от сърце.И то се вижда.Радвам се за него,че е толкова добър и скромен.КОгато отиде в Италия,ще направи добри резултати.Трябва наистина да е по-уверен в себе си,защото може много.Зная,че ще постигне това което иска.Успех
цитирай
7. desityyyyyy - BRAVO
25.08.2007 13:37
za men ne e novina 4e imame tak1v talant v1v volejbola, no toj naistina e izklu4itelno dob1r igra4 pojelavam my yspeh v noviq my otbor
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: metodiananiev
Категория: Спорт
Прочетен: 147358
Постинги: 15
Коментари: 128
Гласове: 321
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031